Studiebesök/Stadspromenader    

 

Kontaktpersoner:  Anita Bergman   tel 070-535 3013, anita.bergman@teliacompany.com

                               Annika Ekelund  tel 070-362 2223, annika.cecilia.ekelund@bredband.net

 

Anmälan till samtliga aktiviteter kan göras direkt när du fått programmet. Observera att dag och klockslag för aktiviteterna kan variera. Återbud skall anmälas i så god tid som möjligt före aktuellt besök. Det kan finnas väntelista! Medtag gärna jämna pengar!

Vi träffas ca 15 min före angivna tider, för avprickning och betalning.

 


Söndag den 3 mars kl 14-15.30    Arkeologivandring kring Slussen

Hej, vi har köpt ett antal biljetter till denna vandring, så först till kvarn…..
Guide Marit Holgersson, antikvarie.
Som en följd av ombyggnationen av Slussenområdet pågår just nu den största arkeologiska utgrävningen som gjorts i svensk stadsmiljö.
Redan efter tre års utgrävningar har vi helt ny kunskap om Stockholms historia. Bland fynden finns bland annat tonvis med djurben, skärvor av exklusivt glas och persisk keramik från 900-talet. Ur kulturlagren stiger en doft av både furugolv och gödsel. Vilka människor har levt och verkat här? Vi berättar vilka tolkningar man kan göra av fynden och hur arkeologerna arbetar.
Ca 2 km vandring. Vi går inte ned i själva utgrävningsområdet, men på grund av kullerstenar och trappor utan ramp är visningen inte tillgänglig för personer med barnvagn eller rullstol.
Turen avslutas med ett besök i Svartbrödraklostrets källare i Gamla stan.
Anmälan till: anita.bergman@teliacompany.com 
Kostnad: 100 kr, betalas kontant på plats, vid samling kl 13.45, vid Stadsmuseets grindar, Södermalmstorg.

Välkomna!


   

Onsdag 6 mars kl. 11:30 – 12:30     Nationalmuseum, guidad visning av byggnaden

Var på plats minst 20 min innan visning, för avprickning. Guidade grupper får sedan gå före eventuell kö. Klädförvaring och toaletter finns en trappa ned. Mötesplats för guidning är Skulpturgården. Max 25 deltagare.

Kostnad: Gratis för medlemmar, som prioriteras vid denna aktivitet. Icke medlem betalar 100 kr, om plats finns.

Anmälan till: anita.bergman@teliacompany.com


 

Måndag den 29 april kl 10-12.30. Busstur med guidning Milleniumringen – den norra delen

Turen startar vid Norra Bantorget, vid hotell Clarion Sign, Östra Järnvägsgatan 35, varifrån vi åker vidare mot Norra Djurgårdsstaden, som växer fram delvis som en fortsättning på Hjorthagen. Här gör vi också ett kort stopp för en liten promenad i det nybyggda bostadsområdet. Resan fortsätter därefter vidare till Kista, Arenastaden och Karolinska, där vi återigen gör ett kort stopp för att besöka Aula Medica. Turen avslutas vid Norra Bantorget.

Mötesplats: Norra Bantorget vid hotell Clarion Sign, Östra Järnvägsgatan 35.

Tid: Klockan 9.45 för avprickning och betalning.

Max antal: Vi ryms 49 deltagare i bussen. Du får bekräftelse på din anmälan.

Kostnad: Endast 100 kronor per person, betalas på plats. Kontant eller swish.

Guide: Eva Palmqvist, Konstvandringar Stockholm

Anmälan senast den 14 april. Det går även att anmäla sig senare, om resan blir av, annars är detta sista dag för avbokning utan kostnad, därför viktigt med anmälan senast den 14:e. Anmälan till: Annika Ekelund på telefon 070-362 22 23 eller e-mail  annika.cecilia.ekelund@bredband.net 

  Välkomna med er anmälan, till en förhoppningsvis trevlig och intressant förmiddag!
Annika och Anita

För STS 

Flera studiebesök är under planering, t.ex. Medeltidsmuséet och Hovstallet, men de har inte bekräftats av respektive besöksställe vid tillfället för tryckningen av programmet. Uppdatering av programmet med dessa besök kommer att ske på sällskapets hemsida www.teleseniorerna.se/STS så snart de är slutgiltigt fastställda. Intresserade uppmanas därför att gå in på hemsidan då och då för att informera sig om eventuella nytillkomna aktiviteter.

Direktutskick med information om nya aktiviteter kommer också att göras till medlemmar som anmält sina epostadresser till Anita Bergman, anita.bergman@teliacompany.com.

Det har visat sig vid mailutskick att många medlemmars mailkorgar är fulla varför dessa medlemmar inte kan nås på detta sätt. Kontrollera därför statusen på era inkorgar för epost, om ni önskar få ytterligare information om studiebesök under våren.


Till Aktiviteterna
Till Startsidan

rev. 2019-04-04